Thursday, December 31, 2009

bye-bye 2009

this is an auto-publish post. i am currently @ the airport right now, waiting patiently for the plane to board. hurrmmm, then i'm home for new year. ho yeah! *mood berbunga-bunga*. hehe. the best part is all of my family members are going to gather together. like a small family reunion *am very happy for this*. huhu. and now 2009 is going to end very soon. lots of good and bad things happened through all this year. and i am thankful for all those things. at least dapat merasa asam garam kehidupan. kan kan?:) hope i will be better next year. and maybe stronger. yup, that is what i need the most. being a stronger person. insyaALLAH.


Selamat Tahun Baru
2010

jom bukak buku baru! :)

Monday, December 28, 2009

Happy Burst-day!

to my dear brother,

Happy Birthday!!!

Have a blast :)

LOVE you. always will :D

Friday, December 25, 2009

menunggu

mood senyum is oficially on.
oh cik Hepburn kenapalah kamu sangat cantik?
*jeles jeles*
6 days left. then i'm officially home.
bau-bau holiday dah ada dah. haha :)
amat tidak sabar!!!
dan sekarang saya amat sungguh bosan!

Friday, December 18, 2009

Salam Maal Hijrah

Selamat tahun baru semua :)
Semoga tahun ini lebih baik dari tahun sebelumnya. amin.

susah.kena hadapi.usaha.ya.itu yg penting.

apa yang aku usahakan bukan untuk aku.
satu je matlamat. dan matlamat ni x pernah berubah.
dari dulu sampailah sekarang.
untuk membahagiakan mak dan ayah aku.
itu je.

p/s : sayang mereka yg amat. next week saya exam. doakan :)
til then. counting days to go back.

Friday, December 11, 2009

5 words 16 letters

ko buat lawak ke ape???

p/s : sorry kalo banyak post aku emo. tp geram duh. seyes!

Saturday, December 5, 2009

the road not taken.

i wish i could turn back time. with no regret of course! ingat 'nabi tak suka orang yang menyesal'. aku x menyesal cuma kadang-kadang terfikir 'betul ke aku ni?' 'sanggup ke aku?' haishhh. it wasn't my decision at all. but at the same time i am not blaming anyone for this. i am struggling with life. yes i am! but then life without struggling is useless la pulak. hurmmm, at least there is still hope.

Saturday, November 28, 2009

stress


Shout Out Loud

STRESS

yer saya amat stress!
argghhhhhhh!
nasib baik ade mende ijau neh. bleh penyek-penyek.
hahaha. thx cik mira ;)

Friday, November 27, 2009

rip mininova

i have to tell you this. so sssaaaaaaaaaaaaddd!!


kpd pendownload tegar,
i just heard the news. mininova is shutting down their site (or in the other word 'limiting' its activities). so sad. feel like arghhhhh now! mana nak cari torrent yang bagus-bagus lagi selain mininova? aissshhhh. been visiting the site everyday. sad sad sad. bye bye mininova. i'm gonna miss you. thx for all the great torrents you shared!

for further information : click here

Selamat Hari Raya Aidiladha

Selamat Hari Raya Aidiladha

buat semua umat Islam di seluruh dunia

p/s : rindu nak balik rumah. sungguh!

Tuesday, November 24, 2009

Annual Dinner 09

a very quick update.
Annual Grand Dinner 09.
Last Sunday at Hotel Regent.
Picta!!
i love this pic very much!!!

p/s : busy, exam, thesis mode is ON. one month left. lots and lots of things to do before holiday. semoga Dia mempermudahkan semuanya. amin :)

Sunday, November 22, 2009

inspirasi

stuck dengan lagu ni.
sangat sangat suker.
such a beautiful song. do listen.
you won't regret, i promise. enjoy!

Everybody needs inspiration
Everybody needs a song
A beutiful melody
When the night's so long
Cause there is no guarantee
That this life is easy

Friday, November 20, 2009

'old' moon

NEW MOON

is out!!!!

and i'm stuck here @ hulu entah mana2

ade ke x tayang citer box office? *sigh*

plus esok baru nak tayang kat jakarta :(
gambar ni cantik. classy. saye suker!!

p/s : torrent me-norrent la jawabnye :D

Wednesday, November 18, 2009

picture of the day

diwali night 09
had so much fun.
the food is awesome.
enough said.

17/11/09
today is the craziest day EVER!
spent so much money
gained so much weight
now am oficially broke :(

p/s : been wondering how many hours should i run on the treadmills later to burn the calories *sigh*. now i have to activate my beast mode. blamed the large pan of pizza, pasta and dunkin donuts that i just ate!

Saturday, November 14, 2009

quick update

dah lame nak update blog. tp xde feel. so hari ni nak update. ni pun event last week. game (futsal, volley and badminton) and dinner with jodgja-rians and surabaya-rians. we won 2nd place for futsal. yay~! (sbnrnye ade 3 team je pon. then both games kteorg 0-0. haha so dpt 2nd place)
dinner! satu je gambar sbb saya pulang awal :)

p/s : malas nak tulis caption kt bawah. tgk jela yeh.

Friday, November 13, 2009

Happy Birthday MAMA!

to my beloved mother,

HAPPY BIRTHDAY!!!

you mean the world to me.
love you always :)


p/s : external rosak (explain why there is no picture in this entry). xtau nak cakap apa. cuma terkilan sbb bro and sis dalam tu x tengok lagi after download. *sedih* pbreak oso hilang, so does gossip girl. isk3.

p/s : sangat2 homesick. alangkah indah kalau boleh pulang ke kampung halaman. BERTAHAN! yup, dat's the word that keep spinning in my head. now pun i'll keep myself busy. so that xdelah pikir sangat nak balik and ke-homesick-an itu :(

Thursday, October 29, 2009

terima kasih

toblerone menyelamatkan jiwa saya yang kacau. terima kasih.
now makan dengan bahagianya.

membesar bagai johan! ;p

Friday, October 23, 2009

it's complicated.

i'm exhausted. this semester is the tough one for me so far. and now i am trying so damn hard to stabilize and reorganize my life. so many things to deal with (TA, notes berlambaks!, a year more before clerkship - banyak mende nak kena setel di sini *sigh*) 24/7 seems not enough for me. another thing pulak is to deal with my sudden weight gain *sigh sigh* so annoying and uncomfortable la. want to exercise but i don't have time :( sometimes, i feel like nak turn balik time. tak ambil medical course, and enjoying my teenage life like the other uni studs do (x baik pulak menyesali apa yang dah berlaku *sigh sigh sigh*) i am not complaining here, it is just..... hurm... i need help i guess! do HELP ME!

p/s : tengok macam sekarang, nak tidur pun x boleh. tak stabil tak stabil. isk3 *double triple sigh*

Monday, October 19, 2009

jamuan hari raya!

semalam ada jamuan hari raya plus meeting umno.
saya dan kawan2 pergi. MESTI makan free la katakan. haha :)
makan best. kawan2 saya memang pandai masak.
saya pulak memang pandai potong memotong je! hahaha LOL
jamuan raya yang sangat best. rasa hommy giler.
terima kasih semua. ada hikmah di sebalik apa yang berlaku ;)

hehe :))

p/s : btw kawan saya ada jual shawl on9.
do visit CUN shawl dia. huhu
click here : KotakMerahJambu

Saturday, October 10, 2009

dah lama rasanya

oktober sudah. dah lama x meng-update blog.

sibuk? mungkin. kehulu-kehilir banyak benda nak di fikir :)

ujian pertengahan dah nak bermula. banyak belum baca lagi.

24 jam memang tak cukup. apatah lagi saya yang kuat tidur ini :(

oklah dah masanya tidur. saya akan sambung berblog lepas ujian.

p/s : ujian seminggu tuuuuu +_+

Friday, September 25, 2009

kawan yang saya sayang

last post kot. esok balik kl.
luse balik indon. daaaa ppl.

truly great friends are hard to find, difficult to leave, and impossible to forget

i love you guys. TOO much XD

Thursday, September 24, 2009

raya ke?

hari ini dah raya ke 5. maksudnya tinggal kurang lebih 2 hari lagi untuk saya kembali ke alam persekolahan (alam yang amat tidak disukai oleh saya). hari raya tahun ini amatlah tidak best. sebenarnya best cuma tahun per tahun suasana hari raya semakin sunyi dan suram. cet! tahun ini juga buat pertama kalinya saya dan adik2 yang lain mendapat sijil simpanan premium sebagai duit raya. alhamdulillah di situ (maksudnya duit raya kami tidak di bazirkan merata-rata sebaliknya dapat dibuat pelaburan manalah tahu saya bertuah). haha. *ayat BM saya skema sila beredar kalau tidak tahan* haha. hari raya tahun ini juga banyak kemalangan berlaku di kampung saya. kereta membanjiri kampung dengan meriahnya. malangnya, malang tidak berbau. ini termasuklah sepupu-sepapat saya. 2 dari mereka turut mengalami kemalangan di mana kedua-dua mereka selamat. cuma keadaan kereta yang kurang memuaskan hati. pasti ribuan ringgit melayang di situ. takziah di ucapkan. saya rasa cukuplah sampai di sini dahulu. oh ya, nanti pulang ke indon saya sudah tidak lagi menjadi pengguna internet yang setia. jadi tidak akan ter updatelah mana2 blog atau 'social networking' saya. saya pasti akan merindui twitter. memandangkan saya bukan pengguna BB, jadi agak susahlah saya mahu meng-update status di situ. termasuklah juga facebook (saya masih mempertimbangkan mahu menutup akaun saya disini kerana ianya semakin hari semakin padat dan amatlah tidak sesuai dengan jiwa saya). sekian.

gambar hari raya. sedikit sebanyak.

Saturday, September 19, 2009

selamat hari raya

to all muslims out there,
i'm wishing you

Selamat Hari Raya,

Maaf Zahir dan Batin.


p/s : kepada semua yg balik kampung, drive carefully. biar lambat asal selamat ;)

til then. daaaaaa

Friday, September 18, 2009

sukerr

he did reply my tweet. haha. suker.
haha. giler pn ade. ok stop! kikiki ;p

in case you don't know : dia blakon lam KAMI the movie. bdak yg jahat tu. hehe :)

Friday, September 11, 2009

tomorrow

i'm going back tomorrow.

home sweet home.

balik kampung oh oh ooohh~

bye ppl!!!

Wednesday, September 2, 2009

don't MESS with us!!

call us s**t, maling (means pencuri) and now malon?
what the hell was that supposed to mean?
malon? more like melon? ow. igt kita org ni BUAH ke?
dush dush dush. shooootttttttt la.
now i HATE you even more. never like pun.

p/s I : post x berfaedah. bak kata my friend, xpe kita handle dgn lebih diplomatik. jangan layan sgt.
p/s II : x nak berunsur racist. so i change the picture. contengan paling cun yg pernah aku buat. sekian.

Tuesday, September 1, 2009

hari itu

beach beach beach ;)

selepas hampir 10 thn x jumpa.
L-R : pok loh, faizuddin (ni je 10 thn x jmpe).
yg sebelah sebelah sebelah tu slalu je jumpe. haha ;p

i had a lot of fun. eating lunch together, gossip-ing, melalak-ing, jalan2 tepi beach. heee, saya suka. miss u guys. x sabar for the next trip. yeay!

p/s : malas nak upload banyak gambar. heh.

Monday, August 31, 2009

MERDEKA!!

selamat hari merdeka ;)

i am definitely proud to be malaysian.

kepada sesiapa yg x suka, just shut your mouth off.
x payah nak tunjuk2. ok?

Tuesday, August 25, 2009

saya sangat penat

2,3 hari neh saya sangat penat.
hidup x stabil. belajar makin banyak.
rehat makin kurang. (walaupun x review 1 note pun lg)
neuro oh neuro. saya akan berhenti berblog buat seketika.
puasa blog, puasa fesbuk (bleh ke neh? heh), puasa twitter.
yer saye memang sdg berpuasa ;p haha.
k la, mau beristirehat.

p/s : ladang di fesbuk akan ditinggalkan. so xyah harvest2 dah. lalalala~

Sunday, August 23, 2009

selamat berpuasa.

selamat menyambut bulan ramadhan buat semua.
tingkatkan pahala kurangkan dosa.huhu.
semoga bulan ramadhan tahun ini membawa penuh makna dan keberkatan buat semua. amin.
pulang ke sekolah hari ini. perasaan? x suka. of coz. haha.
k la, x nak waste time bertenet-menet. mau menghabiskan masa bergelak ketawa bersama keluarga. bye2!

Thursday, August 20, 2009

sekolah dah nak bukak.

'malas'. seriously.
friday : kl. sis house.
saturday : packing, change money, shopping, spend time with fam (bukak pose di rumah. yay!!)
sunday : berehat-rehat, petang going back to malang.
monday : bukak sekolah. arghhhh *emo* tetiba. heh?
the next next next next next next day *belajar* la plak. huhu~
til then, 11 sept 09 (balik raye. yay!). will be waiting.

Wednesday, August 19, 2009

untitled

x sabar menunggu hari jumaat.
date with my girlfriends. yay~!
mak dah pesan jgn keluar lama2.haha.
but i know kalau keluar dgn kamu2 mesti lame nye.hehe.
til c ya babes!!!

p/s : saye mula merasakan xavier samuel aka riley lam eclipse ini hensem. heh? haha. sangat handsome yer. sangat! ok saye giler. haha ;p

Tuesday, August 18, 2009

check this out!!!!!!!!!!

new clip from new moon.
one word to describe 'awesome'.
nov cepatlah datang. can't wait~!

p/s : vid paling kecil but stil besar jgk. kesulitan amat dikesali. heh?

Monday, August 17, 2009

cik zatiey, tq v much!!!!

just got this bday card today.
huhu. to my dear friend, thank you vvvvv much.
saya sangat2 terharu. walaupun we've never been together like the old days, (where we used to share the laughter, sweetness and yet bitterness together) deep inside my heart, you still the same person you were years ago, my bestfriend. and also not to forget my neighbourrrrrrrrrrrr. hahahaha. LOVE you always~! BFF. muah muah. thx babe!!!!!!!!!

special dedication

gambar ini saya tujukan khas buat cik zatiey and tretchan.
hahahhahahahah. i am proud of you bebeh~ heee ;D

Sunday, August 16, 2009

costochondritis.

last thursday, i went to d hosp. accompany my mom and also check my health status. i have had some mild chest pain for about a week and also been worrying too much. so i decided to go and see a doctor and been diagnosed with costochondritis (inflammation of d cartilage and bones). sounds scary, but it is kind of normal at my age. phew. it is also a harmless condition and normally goes away without any treatment (aku je worry too much padahal xde pape pun. huhu~) i thought the pain has something to do with my rib bones or my any other organ. isk3. risau jugak kan. mana x nya, sentuh sikit pun dah sakit. mula nak auw sane sini. hehe. bila fikir2 balik, betapa ceteknye ilmu yang aku ade. haha. kena belajar lagi. heee. now the pain can easily come and go away. if sakit buat dunno jela or makan panadol. nak buat macam mana dah kan?

p/s : one more week. then back to school. malas.

Wednesday, August 12, 2009

mask

tomorrow am going to hosp. teman my mom to do her routine check-up. then tadi pergi pharmacy nak beli mask. dah sold out. phewww~ semua tempat pergi tanye dah habis. same la kat alamanda, nak beli utk pergi singapore hari tu. dah habis jugak. uish. sangat2 dahsyat. banyakkan stock la yer. everybody needs it!!

p/s : kalo xde jgk, nmpknye nak blk indon nanti kene pkai purdah la aku. isk3.

Tuesday, August 11, 2009

singapore visit

8-9 august 2009.
backpackers with my 2 sisters.
going everywhere. tired but i had so much fun~!

@lcct
@night safari
@zoo

p/s : for more pictures tengok kat fesbuk yeh.

Monday, August 3, 2009

skinny jeans

they said skinny jeans is not healthy? is it true? from what i heard, it will compress the nerves (especially upper legs-thigh). ouch~! yup that is definitely TRUE if you wear it too tight (i think la ;) anything that is too tight will increase the pressure of the nerves. and later on it will lead to numbness, tingling feeling and etc. hoho. baru mau berjinak2 pakai skinny and just bought a new one also. isk3. sadis betol. see the pictures below. cun kan dia pakai? she is Emma Roberts, Julia's niece.

image source : JustJared

p/s : i'm still gonna wear skinny but the one which is not too tight. hehe ;)

Saturday, August 1, 2009

worried

sejak 2 menjak ni saya care pasal kesihatan lebih.
so hari2 rasa macam nak check tu la ni la.
tadi rasa cam panas badan. so check temp. 36 degrees. ow.
naseb baik normal. terlalu byk pikir bukan2. heh?
tak patut tak patut. isk3.

Wednesday, July 29, 2009

holiday means...

my time is fully dedicated to 'menonton tv'. huhu~ kind of pathetic. i know. tapi xpe. as long as menceriakan hidup, ok la kan? currently stuck with this tv series. drama and reality show.

Brothers and Sisters
-back to back-
1st time tengok after a friend of mine (Abir) suggest. and now dengan jayanya saye mendownload the series. hehe. can't wait to see the whole 3 seasons. love Matthew Rhys in this show a.k.a Kevin Walker. yup, the gay one ;)

The Biggest Loser
i love this show. sangat2 menyuntik semangat untuk kurus.
hik hik. serious. sebahagia mana pun hidup kesihatan come 1st.
i watch this show also because of the handsome trainer. hahaha.
idiey just being idiey. suka melihat keindahan makhluk ciptaan-Nya. huhu~

Keeping Up With The Kardashians
crazy family. i just love the show. fun~! love khloe.
the one who always menceriakan the family. hehe ;D

p/s : guys, i maybe change my phone number again. sorry. nanti nak tukar saya bagi tahu, k. kesulitan amat dikesali.

 

Blog Template by YummyLolly.com - RSS icons by ComingUpForAir