Thursday, March 5, 2009

berjimat cermat

orang selalu cakap kalo dtg indon mesti jadi jutawan.
ade duit berjuta-juta woo. itu tipu semate-mate.
saye x kaye2 pun. selalu je sengket. isk3.
so awal2 dtg dah buat budget dah. konon nak berjimat cermat.

yer, saye sedang berjimat cermat sekarang.

motifnye : nak berjoli sakan ngan xtra money yg ade.
niat pn dah x betol. haha. tp mmg betol pn.
sebab kenkadang ade duit tp alih2 tatau duit tu pegi mane.
so drp duit tu hilang or lesap dengan begitu saje, baik aku simpan.
at least bleh beli something or melabur dengan jayanye
di asb/tabung haji (alhamdulillah).
yeep! dats my long term goal. simpan duit bebanyak. weeeeee~
so from now on ape yg aku bleh cut aku cut.
makan (10k per day) - bleh kurus gk ni, hanging out (wayang, bowling, shopping, beronggeng ke etc, a big NO). huhuh. kedek gle ak sem ni. hahah :)). bertahan IDIEY!! hopefully...

*kedek = kedekut-sssss. haha.

xoxo
ed

2 Comments:

qishie said...

kedek?

haha..same la plan kita..

saya pon tgh berjimat neh..

cuti nanti nak pusing satu indon!

yeah!

MIZZIDIEY said...

huhu.
mmg musim berjimat skg neh.
kui3. nk pusing 1 indon?
x nak balik umah ke??
heheh.. best2 =)

 

Blog Template by YummyLolly.com - RSS icons by ComingUpForAir