Sunday, June 7, 2009

baksos :)

seperti yang diceritakan dalam post yang lalu, saye pegi baksos hari ni. weee. pengalaman? sgt2 banyak. x tau nk cite cam mane n even nak stat pn x reti. huhu. *speechless*. hehe :D. mula acara pukul 8. bertolak dari uni pukul 530. saye? macam biasa ter'over' slept. shooot!!! terkejut bangun dgr sarah call. huhu. 630 baru smpai campus. sorry guys terlambat banyak. back to baksos, it was really2 nice. better than *penmas i think. kalo time penmas kita tatau sgt pasal ubat, macam mane doc tu diagnose and etc. tapi kat baksos, alhamdulillah, adela sikit2 ilmu yg dapat saye amik. thx to k. zamniey and k. maisara. they taught me a lot especially camne nak treat patient and also diagnose their problems (saye tau byk penyakit kat sni. giler refresh balik theory yg blajar kat kelas). hehe. saye amik blood pressure, tanya sakit ape (walopon mostly smua ckp jawa ;D), belajar buat test crepitation (utk org sakit sendi), tengok org sakit kulit, tgk abnormality X-ray patient, belajar bace tulisan doctor nak bagi ubat, bagi ubat kat org, muhasabah diri tgk org sakit, and etc. alhamdulillah. what else can i ask?

bersama kita sehat sihat :D

drug dealer? haha.

muke x leh blah. hehe. dah nak balik dah.

*penmas = pengabdian masyarakat

xoxo
ed

2 Comments:

athirah mohamed~ said...

baksos?

what's dat?

cam bakso kat penang je.

=P

MIZZIDIEY said...

cettt!!
ahaha. bakti sosial.
marilah kite berbakti smbil bersosial. muahahaha.

pergi buat perkhidmatan free kt kampung. hehe :D

 

Blog Template by YummyLolly.com - RSS icons by ComingUpForAir