Saturday, June 27, 2009

i'm done!

i'm done

i'm done

i'm done!!

p/s : alhamdulillah finished my 2nd year edi. weee~ no more exam, no more stress, no more adrenaline rush, no more late night studying (ini xle bla, late night fb-ing adelah) haha.

walau macam manapun, hari ni kena tengok
TRANSFORMERS! semalam fully booked. cet!

xoxo
ed

Monday, June 22, 2009

swine flu II

influenza H1N1 dah meningkat to 50 cases in Malaysia.
ya ALLAH, banyak gilerr.
current status : female, 11 y.o, budak SJKC Jalan Davidson, kena bcoz duduk sebelah her friend dlm kelas, who just come back from melbourne (+ve for swine flu). dgr dah 3 case kat sni. sekolah dah tutup, kena quarantine, what else? jadi sama-samalah kite beringat-ingat.
do not travel to Australia, Philippines, and United States. and nak tambah mane2 country yg ada case ni la senang cerita. precaution : do wear mask!!! xkire di mana jua anda berada especially airport.

sama-samalah kita berdoa semoga negara kita bebas dari swine flu neh. aminn..

xoxo
ed

Sunday, June 21, 2009

happy father's day!

Happy Father's Day to all the fathers out there!!

Hollywood hottest dad!

Will Smith. Jadden Smith.

Matthew McConaughey.Levi.

Ben Affleck. Violet.

Christian Bale. Emmaline

Mark Wahlberg. Ella Rae Wahlberg.

Last but not least, how can i forget ;)

David Beckham. Brooklyn.

Them!!!

source : Eonline and some pictures from google image ;)

xoxo
ed

Saturday, June 20, 2009

award ;)

cute kan? dpt award ni dr cik tretchan.
huhu. thx babe. saye sgt2 suke.
neno tu ape yer? har har har.
nti ak tepek la kat blog ak yeh.
hehe =D

p/s I : miss kanak2 ribena. seyes. kamu2 lah yg menceriakan hari2 saye. tnpa kamu. ecececeececeh. haha. smua rahsia ak ad lam kain kamuuuu. so cover2 sket. haha. about ur memory, mcm memory ak je byk. huhu. nway u guys are d best. also d best things that ever happened to me. muah muah muah @_@

p/s II : OSCE tadi. alhamdulillah. doc yg bg mark td baik. huhu. ensem plak tu. haha. thx doc ;)

cik zatiey, tag dalam pembikinan. NANTIKAN ;P

xoxo
ed

Wednesday, June 17, 2009

beliau.

beliau hensem.
saye amat gilekan beliau.
atau saye yg dah gile?
ok. fullstop!

p/s : hari ni hari rabu. isnin exam. dan saye? masih lagi bermain2. mood study belum jugak datang. nampaknye gerak gempur final hancusss!! ok dah :(

xoxo
ed

Tuesday, June 16, 2009

the subways.

currently listening to this band. the subways.
UK indie band.
lagu dorang : not bad. saye suke. from all or nothing album.
my favourite songs : Turnaround, Shake! Shake!, All or Nothing and Move to Newlyn ;)
try download. x rugi. seyes!

p/s : berubah angin. in d mood of holiday. giler ape! br study week. huk3. k la back to work.

xoxo
ed

Monday, June 15, 2009

instead of studying...

... I

  • went to matos. shopping (monthly groceries) - overbudget di sini, sorry aboh :( -
  • wasting time on the internet
  • sleeping too much
  • watching movie again n again
  • berangan-angan seorang diri (pikir nak buat ape n makan ape time balik msia nnti. ngeh3)
  • n bla bla. this is what we call study week weak!
kamu ini malas bangeeeettt siiihhhhhhhhhhhh. cet!!

xoxo
ed

Sunday, June 14, 2009

pink rose :)

tq cik sara for d flower.
bunge ini cantik.
pink dia unik dats y saye upload. heee~

p/s I : tired day tp best. our booth sgt2 cun. x ambil gmba plak tdi. huhu. good bye hectic weekend. welcoming study week with laziness :(. smgt cik idiey. LAST dah ni n then home sweet home.

p/s II : to cik suraya, good luck. she is smiling all day long. har har har.

ok nak pegi rest. chow!!

xoxo
ed

Friday, June 12, 2009

spread

ashton new ad.
huhu. his new movie is coming soon.
dis 14th august 09.
saye suke dia. so saye akan tengok la nnti.
hahahaha =P

p/s : byk kije nak buat. so a lil bit bz dis weekend. study week dah nak stat. semangat dong! dah nak balik. yipppeeea~

xoxo
ed

Wednesday, June 10, 2009

kalau saye.

kalau saye pergi kelas.
me : beb attendance mane?
sesape : ade2 jap ag aku pas.
* aku dgn smgtnya sign mcm big boss nk sign project paper. haha

kalau saye x pergi kelas.
doctor : kita absent dulu ya, saya panggil namanya sesuai nim (no index mahasiswa)
* cet! kalo aku pergi kelas xde plak nak panggil nama aku. isk3. malangnye nasib.

itulah al-kisah aku hari ini. nak ponteng tp x jadi. niat pun dah terpesong. a friend of mine, vjay called me. 'madihah kat mana? tido lagi ke? x datang kelas ke? doc tengah panggil nama ikut nim, kalau boleh datang la ye'. i was like WHATTTT??? baru berhajat mau ponteng dan menikmati pagi hari yg indah di rumah. malangnye, panggilan itu menyebabkan saye terpaksa berlari sepecut maurice green utk ke kampus. haha. seyes, saye memang berlari tp dgn gaya yg cun la sket kan. hehe. sesampainya di kampus : lambat about 35 minutes. sorry yer doc!

moral of the story : x yah ponteng kelas, kalo nak ponteng biar niat tu datang dr org lain, kalo dr diri sendiri mesti kantoi nye. haha :))

xoxo
ed

Tuesday, June 9, 2009

how i wish

me? a girl with a lot of dreams.
how i wish...
  • semua mall ade sale up to 70%. so i can shop more (especially baju pepel kat matos. haha)
  • all plane ticket have special price for student. this is a MUST! harga gile bapak mahal duh.
  • time move faster than usual, so i can go back home early @_@
  • my uni realize that PBL is not the best way to teach medical stud.
  • monthly internet cost decrease (in my dream jela ni)
  • makanan di sini menjadi selazat di msia.
  • i could turn back time. so there is no word 'REGRET' in my dictionary.
  • not being an adult. coz it is harder than it seems.
  • saye menjadi kurus sekurus megan fox. haha.
  • and etc. list ini akan bertambah dari semase ke semase :P
p/s : to my dearest sis, thx a lot! sayam kamu. heee.

xoxo
ed

Sunday, June 7, 2009

baksos :)

seperti yang diceritakan dalam post yang lalu, saye pegi baksos hari ni. weee. pengalaman? sgt2 banyak. x tau nk cite cam mane n even nak stat pn x reti. huhu. *speechless*. hehe :D. mula acara pukul 8. bertolak dari uni pukul 530. saye? macam biasa ter'over' slept. shooot!!! terkejut bangun dgr sarah call. huhu. 630 baru smpai campus. sorry guys terlambat banyak. back to baksos, it was really2 nice. better than *penmas i think. kalo time penmas kita tatau sgt pasal ubat, macam mane doc tu diagnose and etc. tapi kat baksos, alhamdulillah, adela sikit2 ilmu yg dapat saye amik. thx to k. zamniey and k. maisara. they taught me a lot especially camne nak treat patient and also diagnose their problems (saye tau byk penyakit kat sni. giler refresh balik theory yg blajar kat kelas). hehe. saye amik blood pressure, tanya sakit ape (walopon mostly smua ckp jawa ;D), belajar buat test crepitation (utk org sakit sendi), tengok org sakit kulit, tgk abnormality X-ray patient, belajar bace tulisan doctor nak bagi ubat, bagi ubat kat org, muhasabah diri tgk org sakit, and etc. alhamdulillah. what else can i ask?

bersama kita sehat sihat :D

drug dealer? haha.

muke x leh blah. hehe. dah nak balik dah.

*penmas = pengabdian masyarakat

xoxo
ed

Saturday, June 6, 2009

cibicibi

jeng jeng jeng
mempersembahkan...
taaaddaaaa
tidakkah beliau chhuuummeeelll??
haha. my pet kat fesbuk ;)
name : cibicibi
age : 12 hari

p/s I : inilah kerja makhluk bosan di kota malang. hahaha. besok out to *BAKSOS (means makan bakso free. hahahaha. LMAO)
p/s II : can't wait to go back. huhuhu. thx to my dearest sis. u r d best!!

xoxo
ed

*BAKSOS = bakti sosial :)

Thursday, June 4, 2009

what to do?

saye bosanlah. pagi pbl.
petang balik, tatau nak buat ape.

  • intenet? nak muntah dh main fesbuk
  • bace gossip pun dh mula bosan
  • tengok movie? lame giler, kdg2 tertido time tgk
malam plak x leh nak tido.
kalo tido plak mesti ssah giler nak bangun.
final dah nak dekat. *sigh*
holiday pun dah nak dekat.
saye rase hati jiwa raga semua dah kat umah kot skg.
dats y, tatau nak buat apa, walopon banyak notes yg nak kene bace :(

p/s : apela yang aku bebel pagi2 ni. haha.

xoxo
ed

Monday, June 1, 2009

falling slowly.

tetibe aku terlebih jiwang plak malam ni.
adeeiiii. hehe. but this song is nice. really nice. sgt indah!
the lyric? besttt nak mati. first heard dekat american idol.
kris allen nyanyi. penyanyi betul dia The Frames (Glen Hansard).
here is the lyric. enjoy!

I don't know you
But I want you
All the more for that
Words fall through me
And always fool me
And I can't react
And games that never amount
To more than they're meant
Will play themselves out

****Take this sinking boat and point it home
We've still got time
Raise your hopeful voice you have a choice
You'll make it now

Falling slowly, eyes that know me
And I can't go back
Moods that take me and erase me
And I'm painted black
You have suffered enough
And warred with yourself
It's time that you won

****Take this sinking boat and point it home
We've still got time
Raise your hopeful voice you had a choice
You've made it now
Falling slowly sing your melody
I'll sing along

p/s : if nak dgr lagu ni, klik here. download it urself. hehe.

xoxo
ed

new moon trailer

another update about new moon.
see? saye mesti obsess. haha :))
i can't wait. november come faster!!
enjoy the trailer~

p/s : skg tgh pbl. bosan. x sbr nak balik umah. yippea!

xoxo
ed

 

Blog Template by YummyLolly.com - RSS icons by ComingUpForAir