Tuesday, March 30, 2010

family day 2010

dah lama kot family day ni. almost 3 weeks ago. baru ambil gambar from sue. we had such a great time that day. rumah merah menang. yay! here is d pic :)

rumah kuning plus two :P
pertandingan masak-memasak bersama chef sarah. haha. mereka menang!
pertandingan tangkap ikan
step the balloon
lari ikat kaki

Sunday, March 28, 2010

blank

i'm moving on.
dah rasa jauh. tapi entahlah :(
belajar, finish my degree faster then go back.
ok that's the goal. this is it!
leaving the past behind and moving forward.

# terpaksa menge-post satu entry sebab rasa x best dalam diri.

hari ini

hari ini hari jadi kakak saya.
oh kakakku selamat hari lahir.
moga panjang umur dan murah rezeki.
sayang kamu amat! :)

Saturday, March 27, 2010

nerd

jom jadi nerd untuk cvs blok neh. banyak nak kena belajar. kurangkan apa yang patut. facebook-ing, blog-ing, sleep-ing, eat-ing (heh?) and semua la pokoknye. yang paling utama utamanya, kurangkan membuang masa. yup, that's the one thing yang perlu dikurangkan. ingat 'kurangkan berjoli tingkatkan prestasi'. belajar jantung perlu lebih gigih. doakan saya yer kawan-kawan :)


*cvs : cardiovascular system

#lepas ni update blog pakai auto-publish je :)

oh lupa. hari ni pun Earth Hour. so pukul 8.30-9.30 pm kena tutup lampu. tutup lampu equal to tidur la kan? haha :P

Friday, March 26, 2010

guess who's out?

American Idol : Paige Miles

next week Top 10. ho yeah!

syndrome post-exam

stay up late at night to 'touch up' my farm in farmville.
hahahaha. giler bukan? ini adalah syndrome post-exam terlampau.
yer, exam sudah selesai dan next week dah nak start blok baru T_T.

sebelum

selepas

cantik kan kan kan?? hahaha. penat woo. satu-satu kot susun. hehe :D. farmville is the reason why i'm still using this what-so-called 'social networking' aka facebook :P

Wednesday, March 24, 2010

exam II

pulmonology
hari ini. exam pulmo s**k!
rasa macam brain nak explode je time tu. BOOM!
headache, dizzy, rasa nak vomit pun ada jugak.
my stomach rasa *ketat* giler that time. exam right after lunch kot.
ditambah lagi dengan pressure melihat soalan2 yang begitu meriah dan jawapannya yang tak ter-diagnose oleh saya. sigh sigh sigh.

i should have been better prepared next time :(

and esok, gym kena start balik. kena! bulan 6 ni nak kena fit. haha. konon! ;P

Tuesday, March 23, 2010

what to say?

hurmm. never miss your lectures! yup never ever miss them. lecturers really do know what they are talking about. and you, yes YOU know nothing. hah tengok kan bace dah tak faham. all black and white. pictures without any explanation. sape suruh ponteng? T_T


p/s : oh tidak lupa juga kepada kawan saya Cik Abir dan Cik Sarah. Happy Birthday!!!!!

Saturday, March 20, 2010

tiba-tiba

rindu mak saya.

serious. rindu :(

Friday, March 19, 2010

American Idol

source : AI

minat. tapi takdela follow dan tengok every week nye performance. time kat rumah dulu yerla. kat sini malas nak download. maybe final nanti baru download. yang lain tengok kat youtube sudah :P my most favourite contestant : Didi Benami. yay! i hope she win AI for this season. i also like Aaron and Big Mike. Don't like Casey. haha. so tiap-tiap minggu tengok result je kat web. this week Lacey yang keluar. ta ta! will be uploading result for every week. tu pun kalo saye terlebih rajin. kalo tak pergi tengok sendiri dekat web yer.

exam

rehab
one word 'nazak'
tak suka soalan tricky
kasi yang direct boleh tak?

physio
numbers? really?
penting ke? tak paham aku

anatomi
ok. ciput-ciput pun boleh la

public health
pollution pollution
jangan ter-pollute betul2 sudah

Thursday, March 18, 2010

tempting giler

baru je plan nak meronggeng-ronggeng di bandung. then datang la ini. yup bandung games! haha. first time dengar. tapi ni dah kira second time tuk games yang all malaysian students join after yodgjakarta. tu last two years kot. nak pergi nak pergi!! kalau tak pun memang nak pergi. ngeh ngeh ngeh. hope semua my batch mates dapat pergi. baru best! :)

recommended

life unexpected. a good series to watch. at least sense of reality tu ada. kalau gossip girl tu more to imagination and bla bla. a life that most people will never had. tapi me still like the series. ngeh ngeh. download this and you will not regret. baru season 1 and 9 episodes. tak banyak pun. happy watching!

Wednesday, March 17, 2010

kronologi

dulu masa sekolah rendah, cikgu tanya nak jadi apa bila besar
budak2 : doktor, cikgu, pilot, engineer bla bla
*termasuklah saya sendiri.

naik sekolah menengah pulak
budak2 : ok jawapan still sama, tapi bertambah variasi la sikit kan. nak jadi itula inila.
*me excluded : time ni tak tahu nak jadi apa. just follow the flow.

pastu time matrik
budak2 : of course they know what they want in life and what to be in d future (so that boleh pilih between sains hayat dan sains fizikal).
*but me still lagi tak tahu. pelik? takde la pelik, i bet ramai jugak still lagi tercari-cari nak jadi apa. so for the safe side, aku ambil hayat konon banyak choice la nanti kan.

next is university
budak2 : mesti dah ada tujuan dan haluan masing-masing. kalau tak, takkan la dorang pilih course yang dorang pilih kan?
* but me? oh macam dah ter-jebak pulak. hurmmmm.

tapi tak pernah menyesal. ok tipu walaupun adala sikit-sikit sesalan tu. kalau tak jadi ini apa yang aku nak jadi pun aku still tak tahu. ngok ngek kan? tak tahu nak tunggu sampai bila baru nak tahu. parent yang paksa? entah. kalau tak ada orang push pun susah jugak kan? sampai bila-bila pun tak bergerak kot. jangan sampai dah habis belajar dapat degree baru sedar, 'oh ini bukan profession yang aku nak'. haru biru nanti. susah susah. sape-sape yang dah tau nak jadi apa dari awal lagi memang aku tabik ah. gilerr confident dengan choice yang dia nak. macam kawan aku yang sorang ni, dia dah target dan sedang dalam proses menjalani dan mencapai target dia. hebat-hebat!

tapi satu je yang selama ni aku nak jadi dan tak pernah tercapai. CIKGU! dah banyak kali mintak uni ke maktab ke x pernah dapat. ow begitu demand sekali mereka :(

Monday, March 15, 2010

patutla

patutla rasa sakit semacam je.
patutla rasa cam nak demam tak nak demam je.
patutla rasa cam serba tak kena je.
tonsil aku bengkak rupanya! haish.
i mean really bengkak kot.
nak telan air liur pun sakit, batuk pun kering.
siot punye bacteria. huk huk.
perlu minum air dengan banyak dan bed rest.
buat masa sekarang bed rest kena hold dulu.
rabu exam. yup exam!
yang tak patutnya first-first makan panadol.
yerlakan ingatkan demam biasa je.
esok kena g cari antibiotic. kena!

Sunday, March 14, 2010

jangan tanya kenapa

nak tukar. bosan. tiba-tiba boleh pulak semangat ber-blog.


selamat malam.

Saturday, March 13, 2010

setelah sekian lama

tiada kata. kosong. hari seperti biasa (amat tidak menceriakan). saya memerlukan environment baru untuk belajar. ber-blog sudahla malas. facebook apatah lagi. farmville terus di tinggal kan. oh, hilang sudah dunia ber-sosialisasi saya. dan saya ok dengan situasi demikian. yer ke ok? hurmm.


2,3 hari ni macam nak demam. tekak sakit. tidur banyak. makan banyak. belajar tidak. sigh. vitamin, penadol dah makan. tapi masih x baik2. hurmmm.

hidup tak tentu arah. tolong ber-arah kembali. rindu keluarga, rindu kawan, rindu semua. hurrmmm.

dan sekarang tak boleh tido! sigh.

 

Blog Template by YummyLolly.com - RSS icons by ComingUpForAir