Thursday, April 29, 2010

tamat sudah

hari ini tamat sudah peperiksaan. alhamdulillah.
bolehlah kalau mahu berjoget bagai. hahahahaha :P
nanti jam 3 akan ke Pulau Sempu untuk bercuti.
wiiihhhuuuu. walaupun kaki tak berapa nak baik lagi. ngeh ngeh.
harap-harap dapatlah bertahan untuk hiking nanti.
doakan kami selamat pergi dan selamat pulang.
will be back in 2 days. chow cincau!

p/s : orang cakap citer Adamaya kt tv3 best. baru nak start tengok. macam best sebab ada lisa. hehe :D

Tuesday, April 27, 2010

heaven on earth

mom, you are the best.
and I love you. very much!

Lean on me

Sometimes in our lives
We all have pain
We all have sorrow
But if we are wise
We know that there's always tomorrow

Lean on me
When you're not strong
And I'll be your friend
I'll help you carry on
For it won't be long
'Till I'm gonna need
Somebody to lean on

p/s : dedicated to all my friends. you know who you are. love you guys to the max!

Saturday, April 24, 2010

cuhat

dear kaki,
tolonglah cepat sembuh.
saya mahu berjalan dan berlari seperti orang normal.
kadang-kadang kesakitanmu adalah kekangan bagiku untuk belajar.
di tambah lagi ubat sapu meei meei sudah mahu habis.
tolonglah bertahan. jangan rasa sakit lagi.
kembung/bengkak kaki sudah berkurang. alhamdulillah.
cuma sakit sahaja kadang datang kadang tidak.
tolonglah cepat sembuh.
saya mahu ke pulau sempu pada hari khamis ini.
dan dan menjadi orang yang normal boleh berlari dan berjalan ke kampus sambil membakar lemak. ppppuhhhhhleeeeeaaaaaseeeeeeee!

*cuhat : curahan hati :)

oh lupa

American Idol

Minggu ni Tim Urban yang keluar.

Sekian terima kasih.

Friday, April 23, 2010

23042010

huarghhhhhhhhhhhhhhhhh!

buang segala ke-negatif-an dalam diri.

hidup mesti kena positif. betul tak?

walaupun hari ni adalah hari yang paling teruk dan tak best.

perlu lebih tabah dan kuat menghadapi hari-hari yang mendatang.

bye bye old me. welcome the new version of idiey! :)

Monday, April 19, 2010

tak cool

sprained my ankle last sunday during handball match.
i had to admit that girls tend to play rough than boys.
which is suck. plus the emotion some more. haih.
should be more careful next time =.='

gambar tak cool
have to support my leg w box when sitting on the chair.
memang sangat tidak cool +_+

sekarang sudah semakin sembuh. thx to meei meei. bengkak dah berkurang. hope esok boleh berjalan ke kampus seperti hari-hari biasa. amin.

Saturday, April 17, 2010

cool

i just learnt this.
how to delete an autorun.inf from your computer.
boo! cause it is so damn easy. i just knew. haha :))
if u guys are facing the same problem so try this. it'll help!

copy this to a notepad :

cd/
c:
attrib -r -s -h autorun.inf
del autorun.inf
d:
attrib -r -s -h autorun.inf
del autorun.inf
e:
attrib -r -s -h autorun.inf
del autorun.inf
f:
attrib -r -s -h autorun.inf
del autorun.inf
g:
attrib -r -s -h autorun.inf
del autorun.inf
h:
attrib -r -s -h autorun.inf
del autorun.inf
i:
attrib -r -s -h autorun.inf
del autorun.inf
j:
attrib -r -s -h autorun.inf
del autorun.inf
k:
attrib -r -s -h autorun.inf
del autorun.inf
l:
attrib -r -s -h autorun.inf
del autorun.inf
m:
attrib -r -s -h autorun.inf
del autorun.inf
n:
attrib -r -s -h autorun.inf
del autorun.inf
o:
attrib -r -s -h autorun.inf
del autorun.inf
p:
attrib -r -s -h autorun.inf
del autorun.inf
q:
attrib -r -s -h autorun.inf
del autorun.inf
r:
attrib -r -s -h autorun.inf
del autorun.inf
s:
attrib -r -s -h autorun.inf
del autorun.inf

then save the notepad file to 'file.bat'
then run it to remove all the infections!

now your computer is FREE from autorun.inf hoyeah!

Friday, April 16, 2010

double elimination

American Idol

Andrew Garcia and Katie Stevens were sent home last night.

7 contestants to go.

can't wait for the finale :)

kurang ajar giler

hari ini hujan. lepas exam forensic nak balik rumah.
tak ada payung. terpaksa pinjam komala.
ok, sekarang ada payung boleh JALAN balik rumah.
and adala this one car. speeding gilerrr.
so, the lecak pun 'macam naik giler' la ter splash dekat aku.
kurang asam betul. do u have manners? seriously.
slow down la weyh. takkan x nampak aku kot?
payung komala tu pun pink gilerr kot. geram!
sangat geram ok! coz the splash is all over my skirt.
sampai hips kot. nasib baik tak kena right on the face.
kalo kena. mamang berbakul-bakul lah aku %^@&*#!
ok. enough said.

Thursday, April 15, 2010

forensic

dunia ini kejam sebenarnya (ok. ayat giler nak dramatik)
belajar semua pasal benda-benda negatif.
cara orang nak bunuh diri, cara orang kena bunuh.
hanging sana sini. kena paksa la ugut la.
macam mana nak determine dia ni bunuh diri ke kena bunuh.
baby mati - infanticide (jangan la 'buat' kalo tak nak).
gali kubur. tengok tanah. cek toxicology. tulang-tulang. phew!
kind of exciting but euwww la kan.
apa-apapun study harus diteruskan =.=
exam lagi kot esok. yup. disini hari-hari exam.
dan kami sangatlah excited!
adrenalin aku pun dah x larat nak di rembes kot :(

p/s : to my dear mira, chill beb. anything pm me k. igt management tu penting. jangan di layan sangat tau. tke cre!

Wednesday, April 14, 2010

14042010

my brain is far more complicated than this. at least for now =.=

Saturday, April 10, 2010

save one show


TODAY!

if u guys do have time, go to this website (click on the top) and vote. vote for your favourite tv series so the series will continue for the next season. for me, of course la i'm going to vote 'Life Unexpected'. definitely Life Unexpected! save and support your favourite show now!

Friday, April 9, 2010

jeans

i want that blue jeans. not the darker one. yang kendall pakai tu, nampak macam comel. huhu :)

p/s : currently listening to graham colton. nyanyi acoustic best!

Monday, April 5, 2010

piano lesson

terasa macam nak main piano. dah lama pendam. hope dapat try. the reason nak belajar bukan sebab orang hensem di atas. tidak sama sekali. haha. the main reason adalah nak menggerakkan kedua belah tangan dengan bagus and nak train otak jugak. terasa tangan kanan ni begitu dominant. hurm boleh ke macam gitu? haha. hope boleh try main someday :)

Friday, April 2, 2010

homesick

homesick.

dah rasa nak balik rumah sangat.

tak suka bila homesick.

help!

this week

American Idol

Didi is out. Am not happy about this :(

One down. Nine more to go.

Btw, i really love Lee's performance last night. It's a WOW.

Awesome dude. boleh jadi favourite la for next week :P

Thursday, April 1, 2010

april-fool!

Selamat Hari Lahir.
Moga panjang umur dan murah rezeki.

Budak yang selalu gaduh ngan aku.
Budak yang selalu buat aku geram.
Budak yang selalu nak cari pasal.
Tapi budak ni jugakla yang aku sayang.

Sekian :)

 

Blog Template by YummyLolly.com - RSS icons by ComingUpForAir