Sunday, November 21, 2010

21112010

21112010 : hari ni mood rindu rumah. rindu siblings, rindu mak ayah. rindu dan rindu semua. macam nak burst je hati sebab rindu. ok melampau!
pictures : @Genting - 3 bln lepas.

gambar gedabak. sebab rindu lebih :)

25112010 : big presentation is coming this thursday. cuak kot!

Thursday, November 18, 2010

weekend recap

ihsan dari camera cik qish. cilok kt fb. hehe :D
Ahad, 14 November 2010
Hotel Olino Garden
Abnormal

Ok, now Normal ;p

Dies Natalis 2010
Sabtu, 13 November 2010
ulang tahun faculty. ada pic tp tak amek lg. later!

Wednesday, November 17, 2010

rayer!!!!

saya taklah se-excited seperti tajuk di atas.

btw, Selamat Hari Raya Aidiladha.
Korban kan lah apa yang patut :p

p/s : seperti biasa, tahun ni raya depan laptop ataupun atas katil sahaja =.='

Monday, November 15, 2010

pelik

my ibu asuh asked me just now.

ibu : madihah, kapan raya eduladha nya?
me : rabu kan bu? 17 ini?
ibu : oh ya, sama. nanti kita solat bareng ya di jl. bandung.
me : iya, nnti ibu kejutin. takutnya nggak bangun nanti. hehe

lupa pulak, kat sini ada 2 date untuk raya. besok and luse.
lain fahaman, lain date-nya. huhu. pelik2. weird conversation, is it?
raya satu tanggal sudahhhhh. huhu ^^

Sunday, November 14, 2010

tv series

kind of addicted. semua genre aku suker. love, fiction, reality and etc.
jom list! haha. takde kerja kan. huhu :)
How I Met Your Mother
Never fails to make me laugh. Thanks to Barney for that.
What an AWESOME series kan?

6 seasons in a row. and they're just getting stronger.
love all the characters in the series.
life and the quotes *heart*

my current obsession. huhu. how la not to love this series.
a bad guy and a good guy. the sarcasm and all.
perfect combinations :)

glee, gossip girl, house, life unexpected, 90210, two and a half men, cougar town, desperate housewives, royal pains, america's next top model, project runway, lipstick jungle. etc etc. told ya! addicted!

Saturday, November 13, 2010

how mehh

exercise banyak, makan pun banyak.
then how la nak kurus and sihat kan?
YOU TELL ME!

i want to be healthy. if kurus tu bonus. haha ^^
last week, i went to this mall. kat situ ada free service to check ur body status (from Herbalife). ape lagi kan. p la try. alhamdulillah. i am healthy. my bone density, my fat, my metabolism rates. bla bla matches my age. my metabolism je seems to be younger than my actual age. hua hua. bonus la kan di situ. hehe. have to keep it this way. exercise and more exercises. baru rasa sihat. huhu.

ok from now on nak jaga makan. errr, not from now, lepas raya korban la eh. haha. ai makan2 free ni memang melantak tak hengatt dunia. tambah2 lagi if msian food yg they served. meleleh wa cakap lu. haha :P

13112010

Happy Birthday Mama.
All Hugs, No Worries.
I love You. Rindu rumah. hmm.

Monday, November 8, 2010

dengar cakap mak

semalam ckp phone dengan dengan my mom. ckp punya ckp keluarlah bab2 motor ni. tanya itu dan ini. huhu. (mind the kelantanese version. haha)

ma : gano idi bwk moto loni? ok ko? stable doh?
me : oh ok jah. tadop gapo pun.
ma : jauh mano doh g?
me : pusing2 area campus. paling jauh bwk pun dlm 20 minit gitu jah.
ma : ok, molek la bwk moto jange laju2.
me : oh dop laju pun ore bwk. dlm 40 ke 60 jah. 60 tuh kalu lambat g klas. nk cpt gk bwk la laju sket. hehe.
ma : 60 tu laju doh. slow2 jah idi. jange bwk laju2. ni amek doa ni (ada 1 doa dia bagi) baco 3kali sehari utk keselamatan masa naik moto tu.
me : takpo2, hari2 idi baco doa sebelum naik kenderaan. insyaAllah.
ma : oh, takpo, baco ni jgk molek. idi igt kan? kalu dop igt tgk dalam buku kuning (ada satu buku doa harian yg my mom bg) pastu baca.
me : ok2. nati idi cari dale buku tuh.

then this morning, aku tak bace sebab tak sempat nak cari doa dalam buku kuning tu. hmm. pluss, gelabah nak g kelas and ada examss kottt. alasan semata! huhu. nak dijadikan cerita, balik exam hari nak hujan. cepat2 la kan nak balik. kluakan motor dr tempat parking, then vrooom. huhu. bila nak klua junction je, dem! terlanggar tayar motor sorang budak ni. dah dengar dah dia hon dr jauh. tapi macam blurr. sebab nak jatuh time tu. gelabah kot. nasib baik tak jatuh. and nasib baik jugak motor belakang aku sempat emergency break. phewwww. kalo tak haiiihhh. gelabah and cuak. terketar2 bwk moto balik. serba tak kena. kucing lintas jalan pun aku emergency break, bumper jalan tadi pun cam nampak tak nampak. haihhhh.

*moral of d story : dengar cakap mak. dia risau mesti ada sebab. baik dengar. jangan tak buat if dia dah cakap. huhu. sorry ma, nnti idi baca. dah cari dah (haha, balik trs cari doa tuh). hehe :D

Sunday, November 7, 2010

macam macam

hari ni second inject (Hep B) - sakit giler. tangan bengkak. haih. dengan DPT jugak. wish tak demam later. hmm.

raya haji - dah nak dekat. but then cuti banyak giler. serious rasa nak balik. wish ada duit banyak now $$$$$. support me plis. hmm.

esok exam - *sigh* suker giler OBG tapi takde time. notes berlambakSS. orang last minute mcm aku mane nak ada time kan? hmm.

marathon - dah 2 hari marathon Vampire Diaries. habis sudah season one. addict kotttttt!!!! memang giler la kan, sebab isnin exam and rasa macam nak buat tak tahu je. hmm.

hidup - dah takde arah tujuan (ni bila malas belajar and rasa nak balik rumah je). ini memang giler la kan? ok dah dengan giler.

rasa macam nak pergi konsert Britney dan menjerit sekarang. ok kronik! bye.

 

Blog Template by YummyLolly.com - RSS icons by ComingUpForAir