Friday, January 14, 2011

obg

semalam jaga. dari pukul 3 petang sampai 5 pagi. best gilerrr. dari tak suka jadi doktor, tiba-tiba excited nak jadi doktor. hoho. kelas habis dalam pukul 230 petang. so memang tak sempat balik rumah nak wash up semua. stay, then pergi toilet paviliun (nak yang cantik aje. haha). dalam pukul 3 dah ready pergi ugd (unit gawat darurat/ emergency). duk la kat sane dalam 7 jam. bosan-bosan balik rumah mandi pastu balik hospital balik. bosan-bosan lagi, keluar dinner kat mie jodgja. bosan-bosan lagi merayap. memang takde kerja. tapi banyak kes. ada 2 kematian. memang sedih tengok. tapi nak buat macam mane. dah sampai masa. sorang meninggal sebab cedera kepala sedang dan sorang lagi sebab hematothorax (yer memang bukan obg. merayap je kerja. pergi menyebok kat orang lain. huhu). macam-macam kes tengok. bersyukur sebab masih dipanjangkan umur oleh-Nya, dan moga di jauhkan lah dari kecelakaan dan segala. amin.

then, lepas pukul 10 malam tukar dengan other group pergi jaga kat KABER (kamar bersalin). memang dalam hati doa giler-giler. 'tolonglah ada kes. nak tengok satu je orang beranak. satu pun jadila. satu je tak mintak lebih. satu jerrrrr' tapi hampehhh. sampai je kat bilik tu sepiiiii. takde orang langsung. patient pun takde. mulalah tak tahu nak buat ape. tengok banyak bed kosong. ape lagi kan. haha. dari pukul 1030 malam sampai 4 pagi aku tidur. yep tidur. bangun-bangun semua bed dorang tutup langsir. semua tidur!! haha. the best part is, aku rasa aku suka doktor nye life. ada purpose. tidur la kat mana-mana pun takpe. asal niat kerja nak tolong orang. nak selamatkan orang. kalau takde komitmen memang best kerja. huhu. so far suka lah. harap-harap sampai bila2 akan suka. iA :)

merah la kan? takkan biru kott. huhu.
gambar perhiasan :P

6 Comments:

Sarah M said...

enjoy life sepuas2nya sebelum commit! or tak payah commit and have fun. pastu sentiasa nampak muda sebab selalu have fun. takde masalah. hahaha.

ok.

j1e said...

adeyhh..aku ingat bila ko ckp 'tiba2 excited' coz ade jumpa 'inpiring docs' or 'interesting cases'..haha

xpe la...ok la tu..bleh survive tido mane2..hehe

btw, kalo la tugas doc semudah tu....huhuhu

MIZZIDIEY said...

@sarah : yep enjoy! 'tak yah commit and have fun?' NO NO NO. haha. akan walaupun lambattt. hahahaa :))

MIZZIDIEY said...

@hazirah : haha. surgery ngan ipd byk case. obg takde yg interesting pownn. huhu. tapi excited gak 1st time jaga n tido kt sane. hehe :D

ammira azmi said...

pink tade ke babe? :D

MIZZIDIEY said...

@mira : huhu takde babe. ni pesan kt kawan aku tlg beli. tinggal kaler tu je. so amek merah. hehe :D

 

Blog Template by YummyLolly.com - RSS icons by ComingUpForAir