Thursday, March 24, 2011

urticaria

itcchyyyyyyy! i've been having this for about 3 days. it is a type of skin disorder. can google yourself if you want (malas nak put the def here. huhu). luckily, i kena the mild one. red spots here and there. tapi gatal duh. mostly kena kaki. sobs. semoga saya cepat sembuh *yeah berharap untuk diri sendiri* :(

ok done with that. now series pulak. series here in my laptop is soooo banyak (me kind of 'hantu' la kan pasal cerita2 neh. huhu). it's getting full yo! must gear myself up and watch the series now. then delete, yep DELETE. i don't keep them lama2. buat semak je. lols. oklah. chiooowww! >.<

Wednesday, March 23, 2011

one step closer

alhamdulillah. kalimah itulah pertama kali terucap masa bangun pagi isnin-terus buka laptop-tengok facebook-dah ada namelist (nama student yang masuk clinical gelombang satu). semua kawan-kawan aku dapat masuk gelombang satu. alhamdulillah. insyaAllah Jun nanti bermulalah sebuah perjalanan sebenar kami sebelum bergelar doktor. doakan yer. harap semua berjalan lancar dan selesai insyaAllah Disember 2012. amin.

dah lama tak tulis blog. banyak benda yang berlaku. banyak perubahan. banyak kali balik msia. banyak habis duit. banyak makan. banyak tambah berat badan. haha. semuanya banyak lah nak di jadikan cerita. awal mac hari tu aku pindah rumah (dekat indon). rumah yg dekat dengan rumah sakit aka hospital. space lagi besar. ada dapur, dah boleh masak. ada TV. ada peti ais. ada garaj motor aku sendiri (haha!). alhamdulillah.

sekarang aku kat msia. selasa ni dah nak balik indon dah pun. tengah menikmati saki baki cuti yang tinggal. banyak masa dihabiskan dengan tengok tv. as usual lah kan. huhu. and lepas ni dah takde cuti sangat. so inilah cuti panjang yang terakhir. nanti kalau balik pun, paling hujung minggu je. memang akan banyaklah nanti post pasal aku homesick. haha. lol

aku dah kembali ber-twitter. sebab tu lah blog tak update sangat. hoho. semua thoughts pi sembur kat twitter je. kat sini takde ape2 plak nak tulis. huhu. dan sekarang, aku tengah banyakkan minum air, makan buah, tidur cukup. konon nak cantik. haha. let see how it turns out. banyak benda dalam kepala nak buat itu dan ini. tapi nantilah kalau ada peluang, ada masa yang sesuai aku buat. insyaAllah.

the first thing yang akan dibuat sejurus selepas sampai di indon adalah REFRESHING! banyak benda nak kena baca balik. hoho. oklah. chow!

 

Blog Template by YummyLolly.com - RSS icons by ComingUpForAir